1 Nov 2019

Welke invloed heeft de ouder op het kind? In de tentoonstelling De Toorop Dynastie laat het Stedelijk Museum Alkmaar de artistieke verbondenheid zien van de boeiende kunstenaarsdynastie Jan Toorop (1858-1928), Charley Toorop (1891-1955) en Edgar Fernhout (1912-1974).

Hi...

12 Oct 2019

Door de tweedeling van het land lijkt de Belgische keuken op de Franse én op de Nederlandse keuken. En smaken verschillen van stad tot stad: dat vraagt om een culinaire rondreis door België. Orthopedisch chirurg Dimitri van Doeselaar wijst de weg.

België staat gelijk aa...

1 Oct 2019

Dit najaar toont museum Beelden aan Zee in Scheveningen het kleurrijke en ogenschijnlijk vrolijke werk van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930-2002). Een mooi overzicht van dit uitbundige oeuvre, waarin de welbekende Nana’s de hoofdrol spelen.
 

‘Most peopl...

10 Jul 2019

In 2013 trok Willemijn Noordhoff naar de Algarve voor de goede golven. De fervent surfer raakte op slag verliefd en overwoog zelfs een permanente verhuizing. Inmiddels woont, werkt en studeert ze toch weer in Nederland, maar keert wel regelmatig terug naar haar favorie...

10 Apr 2019

Het Stedelijk Museum Vianen hangt momenteel vol poezenportretten van de negentiende-eeuwse kunstenaar Henriëtte Ronner-Knip. Met de aandoenlijke tentoonstelling Miauw! bewijst het museum precies waarom haar pluizige poezenbeesten nog immer zo populair zijn.

Katten domin...

8 Apr 2019

Van kinky naakten tot eenzame outsiders en nieuwe experimenten met landschapsfotografie. Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag bieden samen een groots, speels en prikkelend oeuvreoverzicht van het werk van fotograaf Erwin Olaf.

Het heeft lang geduurd voordat...

11 Dec 2018

In de prijswinnende documentaire Rabot toont regisseur Christina Vandekerckhove op vaak pijnlijke en esthetische wijze de eenzaamheid, armoede, mentale problemen en verslavingen van de laatste flatbewoners van de Rabot-torens in Gent .“Ik ben geen socioloog of activist...

30 Nov 2018

Eten doet iets met ons. Het is noodzaak, maar prikkelt ook de zintuigen, biedt troost en brengt mensen samen. Bovendien vormt het al eeuwen een bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Gorcums Museum toont de vruchten daarvan in de expositie De smaak te pakken.

Wie den...

2 Nov 2018

Leonardo da Vinci staat bekend om zijn grenzeloze nieuwsgierigheid en verbluffende vindingrijkheid. Die reputatie dankt hij vooral aan zijn vele onderzoekende tekeningen en notities. Teylers Museum toont tijdelijk 33 van die meesterwerken op papier.

De meest creatieve g...

20 Jun 2018

Het is een vreemd spel dat de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuurmet bezoekers speelt. Met 35 beelden legt de Rotterdamse Kunsthal de basis voor een merkwaardig spel van gruwelen, verrassen en vertederen. En vooral van kijken en bekeken worden.

Pygmalion was volgens...

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now