Museumwaardig

EYECATCHERS3A.jpg

Ik hang, lig en sta in een museum. Nou ja, mijn teksten dan. Wie had dat ooit gedacht? Het gaat voorbij mijn wildste en stoutste tekstdromen. Dat die niet voorziene droom uitkwam, dank ik aan Feddow Claassen*. Hij bood mij the chance of a lifetime en ik greep die kans met beide handen aan. En nu hangen, liggen en staan mijn teksten tot eind dit jaar in het Utrechtse Geldmuseum onder de naam Eyecatchers.De tentoonstelling Eyecatchers draait rond 100 topstukken van het Geldmuseum. Van Korinthische munten en Oudhollandse penningen tot teau (verengeld) en toetsstenen (waarmee je de waarde van bijvoorbeeld goud bepaalt). Sommigen prachtig, sommigen sober, maar allen bijzonder. De eyecatchers zijn dan ook geselecteerd op hun prachtige verhalen. Het is daarom een eer dat ik de essentie van deze prachtige geschiedenissen mocht samenvatten in 50 of 100 woorden.


Het museum liep tegen een deadline en schakelde mij in voor de helft van de tentoonstellingsteksten. En ze waren zo tevreden, dat ik nog een opdracht mocht doen: de teksten voor het bijbehorende tentoonstellingsmagazine Eyecatchers. Een spoedklus én een prachtklus dus. Eén om trots op te zijn.


Benieuwd naar de teksten? Op de website van Eyecatchers kun je al een aantal teksten van mijn hand lezen. Maar een bezoekje aan het Utrechtse museum is natuurlijk veel leuker!
*Feddow Claassen is specialist in het bedenken, ontwikkelen en realiseren van tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Hij werd door het Geldmuseum ingeschakeld voor de Eyecatcherstentoonstelling.

Andere schrijfsels