Al Qaida biedt inspiratie


Schermafbeelding 2014-10-14 om 13.30.37.png

Tijdschriften hebben zo hun waarde. Dat beseffen ze bij Al Qaida kennelijk ook. Want na lang wachten is hij er dan eindelijk: Inspire, het magazine dat je alles vertelt over het hoe en wat bij Al Qaida. Is is trouwens een groot woord. Het pdf-document is gedeeltelijk te openen en bevlekt met virussen bij lancering. Veilig kijken kan hier.


Op de vormgeving zal ik het blad niet veroordelen. Juist door te kiezen voor een goedkoop ogende opmaak, verlaag je de drempel naar de minder bedeelden in de samenleving. Prima. Goed denkwerk. Al heb ik wel 1 puntje: kies voor 1 duidelijke lijn in je blad, want: lekker herkenbaar. 'What to expect in Jihad' oogt bijvoorbeeld beter dan de 'Free our brothers from captivity'-lijst, maar lijkt zo uit een ander blad geplukt.


Inspire zou - ondanks de weinig inspiratievolle titel - inspiratie moeten bieden. En dat doet het. Je hebt het nieuws met actuele sterfgevallen, een bombardement aan relevante vragen, een explosieve lading praktische informatie, een achtergrondverhaal over degenen die zich opofferden, een strip voor de lezer met een logofobie en het contactmoment voor de lezer die meer wil.


Enig breekpunt? Dankzij de bevlekte ontvangenis wildel Inspire aanvankelijk maar niet inslaan als een bom.


Andere schrijfsels